Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΔΕΙΤΕ : Ταξίδεψε 100 χλμ με μπαλόνια!


Ο Αμερικανός Jonathan Trappe χρησιμοποιώντας δεκάδες μπαλόνια γεμισμένα με ήλιο απογειώθηκε στους αιθέρες, φτάνοντας σε ύψη που μόνο πουλιά και αεροσκάφη πετούν. Μπόρεσε να ανέλθει στα 6000 μέτρα, πιάνοντας ταχύτητα 80 χλμ/ώρα! Κάλυψε μάλιστα μια απόσταση 160 χιλιομέτρων, από το Λεόν στο Κολοράντο του Μεξικό!
Μια κάμερα τοποθετημένη στα μπαλόνια κατέγραψε τη μοναδική θέα καθώς ο τολμηρός Αμερικανός πετούσε πάνω από τη μεξικανική έρημο και τα βουνά. Ο Trappe πραγματοποίησε την «τρελή» αυτή πτήση με την ευκαιρία του εορτασμού της 200ης επετείου της αναξαρτησίας του Μεξικό από την Ισπανία. Τα μπαλόνια είχαν τα χρώματα της μεξικανικής σημαίας.
Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του υψομέτρου ο Trappe χρησιμοποίησε οξυγόνο που έφερε μαζί του. Δεν είναι βέβαια ο πρώτο του κατόρθωμα καθώς λίγους μήνες πριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τη Μάγχη με μπαλόνια!
Ευχόμαστε και εις ανώτερα (ύψη)!
Perierga.gr - Ταξίδεψε 100 χλμ με μπαλόνια    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες..

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Διάβασέ το! Μπορείς!


Επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απέδειξε ότι μπορούμε εύκολα να διαβάσουμε μια αναγραμματισμένη ή ανορθόγραφη λέξη, αρκεί το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της να είναι στη σωστή σειρά! Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναγνωρίζει τις λέξεις συνολικά –σαν εικόνες– και όχι κάθε γράμμα χωριστά. Οι ενδιάμεσες θέσεις μπορούν να καταλαμβάνονται από τα γράμματα της κάθε λέξης σε τυχαία σειρά, «μπερδεμένα» και παρόλα αυτά να διαβάζουμε δίχως κανένα πρόβλημα. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το κείμενο και προτείνουμε να κάνετε και εσείς μια προσπάθεια… 
   

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

10 πράγματα που ξέρουμε λάθος!


Ένας στους επτά ερωτηθέντες απάντησε ότι τα στοιχεία στον περιοδικό πίνακα είναι ταξινομημένα κατ’ αλφαβητική σειρά, ενώ το 16% δήλωσε πως ο Dr Emmett Brown (ναι, αυτός του «Επιστροφή στο Μέλλον») ανακάλυψε τη ραδιενέργεια! Όταν σταματήσετε να γελάτε με την αμάθεια των κατοίκων της Γηραιάς Αλβιόνας, δείτε ποια είναι τα 10 πράγματα που ξέρουμε λάθος 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δέκα «κακά» πράγματα που σας κάνουν καλό!

Τα «κακά» πράγματα είναι πραγματικά… κακά για εσάς, όμως κάποιες φορές μπορεί να είναι και καλά σε ότι αφορά την υγεία σας! Αυτό μπορεί να σας σοκάρει αλλά εξακολουθεί να είναι αλήθεια. Μπορείτε να εισπνέετε, να τρώτε, να πίνετε και να κάνετε τα παρακάτω «κακά» πράγματα χωρίς φόβο, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι κατά βάση έχουν αρνητικές συνέπειες.
   

ΔΕΙΤΕ: Πισίνα στα 200 μέτρα !

Το πολυτελές ξενοδοχείο, Marina Bay Sands άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό και έχει ήδη προσελκύσει τουρίστες που αγαπούν τη μοναδικότητα και την πολυτέλεια στις διακοπές τους. Το ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη έχει σχεδιαστεί με στόχο να είναι σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση στην Ασία. Κατέχει τον τίτλο του πιο ακριβού ξενοδοχείου που χτίστηκε έως σήμερα αφού η Las Vegas Sands Corporation έχει επενδύσει 5 δισεκατομμυρία δολάρια στην κατασκευή του. 


                                       Perierga.gr



Το Marina Bay Sands Hotel είναι ένα συγκρότημα μεικτής χρήσης και περιλαμβάνει 2560 δωμάτια, τρεις πύργους των 55 ορόφων, ένα κανάλι μέσα σε ένα μουσείο σε σχήμα άνθους λωτού, μερικά από τα καλύτερα καταστήματα σε όλη την Ασία και παγκοσμίου φήμης εστιατόρια με διάσημους σεφ. Επιπλέον, περιλαμβάνει θέατρα, ένα χώρο για υπαίθριες εκδηλώσεις, συνεδριακό κέντρο και καζίνο που φιλοξενεί για κορυφαίου επιπέδου παίκτες. Εν ολίγοις, είναι ένα επίτευγμα της αρχιτεκτονικής σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Moshe Safdie. 
Το πιο εντυπωσιακό ίσως σημείο του συγκροτήματος είναι η πισίνα 150 μέτρων πάνω από τους πύργους, με θέα που κόβει την ανάσα. 

Perierga.gr

Perierga.gr 

 πηγή: www.perierga.gr
                                  

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακό κόλπο με κερί !







Η φυσική μπορεί πολλές φορές να μετατραπεί σε ένα ευχάριστο παιχνίδι. Για να κάνετε αυτό το απλό πείραμα θα χρειαστείτε ένα κερί, ένα καρφί και έναν αναπτήρα.
Για να το καταλάβετε καλύτερα ....


Δείτε το παρακάτω video ...






πηγή : www.youtube.com